Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Wonen

IJSIDE

AMSTERDAM
Het project IJside ligt aan de Van Diemenstraat, ter hoogte van Silodam en kijkt aan de ene zijde uit over de hippe Westerdoksdijk en aan de andere zijde over het IJ en de nieuwe Houthaven. In deze levendige buurt kunt u wonen, werken en ontspannen aan het water. De monumentale pakhuizen langs de Van Diemenstraat vormen een bijzonder contrast met de hedendaagse architectuur van de Silodam en IJside.

Het modern vormgegeven complex van zes lagen is ontworpen door Tekton Architekten uit Amsterdam en biedt plaats aan 47 appartementen en maisonnettes waarvan 6 sociale huurwoningen. Het gebouw is aan de kopzijde onder het grote overstek ontsloten en biedt via een glazen atrium toegang tot de verdiepingen en een besloten binnentuin. Aan de straatzijde en op de 1e verdieping zijn 20 stuks bedrijfsruimtes gerealiseerd en onderin het gebouw een tweelaagse stallingsgarage. De appartementen variëren in oppervlakte van ongeveer 70 m2 tot circa 150 m2.

 • DELEN:
 • Opdrachtgever / Ontwikkelaar

  Rabo Vastgoed
  B.V. Woningbouwvereniging Eigen Haard

 • Architect

  Tekton Architecten
  Amsterdam

 • Aannemer

  Giesbers Bouw Eemland B.V. Bussum